Therapie voor Selectief Mutisme

Uitleg over bang zijn en dapper worden

 
In deze fase herhalen we de uitleg uit de vorige fases. We blijven kinderen steunen als ze zich angstig voelen en herhalen dat dat niet raar of kinderachtig is. We helpen ze herinneren aan de uitleg over dapper worden en de handige hulpjes. U kunt daar de verhaaltjes en spelletjes uit de vorige fase voor gebruiken.

Wie is je held?

Helden zijn dapper. Maar een bekende voetballer, een tekenfilmfiguur, je judotrainer of je opa, kan ook jouw held zijn. Soms is iemand een held omdat hij of zij heel dapper is. Soms omdat diegene iets heel goed kan, voetballen bijvoorbeeld. Dat heeft die dan geleerd door veel te oefenen. We gaan in deze fase kijken of uw kind ook een held heeft. Misschien kan deze held een voorbeeld voor uw kind zijn in spannende situaties.

Dapper denken

We blijven oefenen met de handige hulpjes. In deze fase proberen we het dapper denken te gebruiken op spannende momenten. Sommige kinderen hebben ook steun aan een dapper gebaar. U leest er hier meer over.

Relax

In de vorige fase oefende we met spierontspanning. In deze fase spelen we spelletjes om ontspannen te leren ademhalen. Hier leest u er meer over.