Therapie voor Selectief Mutisme

Uitleg over nieuwe torens

 
We hebben eerder uitgelegd: dapper zijn betekent niet dat je nooit bang bent. In deze fase leggen we kinderen dat er spannende situaties blijven komen. Dat is niet erg. Als je dapper bent, weet je hoe je die spannende dingen kan aanpakken.

Nieuwe torens

Misschien komen er ook uitdagingen die echt te moeilijk zijn. Die kan je opdelen in kleine stapjes. In dit programma deden we dat ook. Stapje voor stapje beklommen we de hoge toren van het Luiderslot. Komt er ooit een situatie die erg moeilijk is? Maak er dan een nieuwe toren van. Aan kinderen leggen we uit hoe ze een nieuwe toren samen met hun ouders of leerkracht stapje voor stapje kunnen beklimmen.

Handige hulpjes

Uw kind leerde een paar handige hulpjes voor spannende situaties. Maar wat werkte nou het beste? In de therapie wordt dat nog eens bekeken met behulp van de dapperklapper. Heeft u zelf ook een idee wat de meest handige hulpjes voor uw kind waren? In het portaal vindt u een hulpblad om uw idee├źn op vast te leggen. Dit kunt u later nog eens teruglezen als u met uw kind nieuwe uitdagingen tegen komt.