Therapie voor Selectief Mutisme

Het behandelprogramma “Spreekt voor zich”

Het behandelprogramma “Spreekt voor zich” voorziet therapeuten van een uitgewerkt stappenplan met handelingsadviezen, praktijkvoorbeelden, spelsuggesties, werkbladen en opdrachten voor kind en ouders.

Toelichting op het programma

Lees eerst deze informatie. U leest hier over het programma, de manier van werken en de suggesties die van toepassing zijn op iedere fase van de behandeling.

Per fase en per stap

Via het portaal bereikt u gemakkelijk de specifieke informatie die u nodig heeft bij elke fase. Bij iedere stap vindt u een gedetailleerde beschrijving van de doelen, activiteiten in de therapiesessie(s), praktijkvoorbeelden en tips voor als het moeilijk gaat.

Therapiemateriaal

Alle werkbladen, opdrachten voor thuis of op school, en beschrijvingen van de spelletjes zijn te downloaden in het portaal. Hier geeft u bovendien aan welke stap is gestart en afgesloten, zodat het kind toegang krijgt tot een volgende verdieping in het Luiderslot. De Log-in knop vindt u in het plaatje rechts op de homepagina van “Spreekt voor zich”.

Casus

Het programma wordt geïllustreerd met casus en voorbeelden uit de praktijk. Alle praktijkvoorbeelden zijn gebaseerd op echte casus, maar de namen en belangrijke details zijn veranderd, zodat de voorbeelden niet meer te herleiden zijn tot de kinderen.

Ten behoeve van de leesbaarheid wordt waar nodig gesproken over hij of hem. In plaats hiervan kan ook zij/haar gelezen worden wanneer uw kind of cliënt een meisje is.