Therapie voor Selectief Mutisme

Torentaken

Het doel van de torentaken is drieledig:

De postduif

Aan het eind van een sessie geeft u een torentaak op. Deze wordt naar het kind gebracht door de postduif in het Luiderslot. U kunt er een berichtje bij schrijven. De eerstvolgende keer dat het kind een spel uit het Luiderslot speelt, komt de postduif aanvliegen met het persoonlijke berichtje en een nieuw verhaal of spelletje. Dat kan thuis geprint worden. Voor kinderen is het “verrassingseffect” hiervan erg motiverend.

De torentaken worden verzameld in de “Dapperklapper”, die niet alleen aan de therapeut, maar ook aan de leerkracht of aan familieleden getoond kan worden. De ouders en leerkracht kunnen in het portaal zien welke torentaken is opgegeven. Als het kind de torentaak in het Luiderslot niet gevonden heeft of te snel heeft weggeklikt, kunnen ouders deze openen in het portaal. Als ouders thuis geen printer hebben, kan je de torentaak natuurlijk ook nog op papier in de Dapperklapper meegeven.

Ruime keuze

De therapeut kiest een geschikte torentaak voor het kind, passend bij datgene wat besproken is of waarmee het kind oefent. In het portaal vindt u de torentaken en een korte beschrijving. Sommige taken zijn geschikter voor jongere en andere voor wat oudere kinderen. Er zijn torentaken die uitsluitend als doel hebben om nog eens op een plezierige manier aan de therapie terug te denken. Andere torentaken zijn bedoeld om met de handige hulpjes te oefenen of gedrag thuis of op school aan te moedigen.

Er is een ruime keuze en het is niet de nodig dat het kind alle torentaken maakt. Kies telkens een taak waarvan u denkt dat die interessant is voor het kind en past bij de leerdoelen van het kind.