Therapie voor Selectief Mutisme

Ervaringen met “Spreekt voor zich”

We krijgen veel reacties van ouders, leerkrachten en therapeuten. Wilt u ook uw ervaring delen?
Mail ons dan op info@spreektvoorzich.nl

 

Merte geniet van haar nieuw verworven vrijheden!
Geschreven op 23 juni 2015

Hier even een mailtje om met grote blijdschap en dankbaarheid te laten weten dat onze dochter Merte een kleine maand geleden haar eindfeestje met Yep en Dr Sofie heeft gevierd. Na een traject van bijna 2 jaar is ze helemaal opgebloeid op school en durft ze nu gewoon zichzelf zijn. De enthousiaste, vrolijke en praatgrage Merte die ze thuis altijd al was. 
Na het eindfeestje hebben we nog een periode gehad met nogal wat nachtmerries (toeval, of misschien toch wel wat emoties dat ze er nu “zelf mee verder moet”?), maar ook daar lijken we nu een beetje voorbij te zijn. 

Merte zelf geniet enorm van haar nieuw verworven “vrijheden”, en wijzelf als ouders niet minder. Elke dag opnieuw zie ik vol vreugde hoe ze vol enthousiasme onthaald wordt door haar klasgenootjes (want ze zijn nu allemaal dol op haar:-)) en hoe ze die begroeting ook kan beantwoorden en ontspannen aan haar dag kan beginnen. 
Ze is nu 6 jaar geworden en heeft haar traject nog kunnen afronden in de kleuterklas, en dus ook nog een half jaartje gewoon kunnen genieten van haar kleuterklasje. Volgend jaar wordt het weer even spannend want dan gaat ze naar het eerste leerjaar in een nieuwe school (deze school was jammer genoeg enkel voor kleuters). Maar we hebben een kleinschalig schooltje gevonden dat in een park gelegen is, dus voorlopig zijn we vol vertrouwen dat ze zich daar ook zal kunnen thuisvoelen en nieuwe vriendjes zal krijgen.

In elk geval bedankt voor jullie mooie programma dat ons, en vooral Merte, enorm geholpen heeft. Ook het popje Yep wordt nog steeds gekoesterd 🙂
Heel veel succes nog met het voortzetten van jullie “missie”!

Groetjes Marie Joosten – mama van Merte

 

Een mijlpaal voor Milou!
Geschreven op 11 maart 2015

Gisteren hebben de kinderen in de klas voor het eerst haar stemmetje gehoord, ons weekend kan niet meer stuk 😉
Groetjes Jolanda – moeder van Milou

 

We zijn erg trots op Nancy!
Geschreven op 22 september 2014

Vorige week is Nancy begonnen op haar nieuwe school. Heel spannend, ook voor ons, want hoe zou het allemaal gaan?

We zijn nu ruim een week verder en heel erg trots op Nancy.

Ze heeft het al goed naar haar zin in de nieuwe klas en vanaf de eerste dag praat ze hardop met de nieuwe juffen!! Nog niet heel hard en niet meteen hele verhalen, maar duidelijk genoeg om zich goed te kunnen redden.

Nancy vroeg bijvoorbeeld: “mag ik een doekje, want ik heb geknoeid met de jam”, de juf was verrast door deze volzin.

In de vakantie deed ze ook zo’n stap: in de speeltuin nam ze voor het eerst zelf het initiatief en vroeg hardop iets aan kinderen die ze niet kende.

Nogmaals: hiephoi voor SpreektvoorZich!


Groeten, Berna en Dieke – Trotse pleegouders van een dapper meisje

 

Ervaring Sule, moeder van meisje van 5 jaar

…………………………………..

Link naar meer reacties 
van Therapeut en ouders van Zeyneb,      Moeder van Robin,

Homevideo: Jelmer speelt het Luiderslot

Verbeterpunten

Reactie van de stichting:
Dit is een belangrijk punt. We hebben het programma juist ontwikkeld om het therapeuten makkelijker te maken.
Dit gaan we oplossen:

We hebben een overzicht gemaakt van al het therapiemateriaal. De therapeut kan het nu in één keer overzien. Dit overzicht vindt u in het webportaal onder Lezen&Werkbladen.

Daarnaast hebben we in overleg met gebruikers bedacht dat een instructiefilmpje handig zou zijn om snel de weg te leren vinden in het webportaal.

Deze oplossing staat op onze “verlanglijst“. We zoeken nog financiële middelen om zo’n filmpje te laten maken. We zijn er bijna!

De voorbereidingen zijn al gestart, maar we hebben nog een beetje hulp nodig. Wil u hieraan bijdragen? Help ons mee met de laatste loodjes voor deze wens.

Reactie van de stichting:
Dat kunnen we ons voorstellen. We hebben geprobeerd hier een oplossing voor te vinden. Ook hiervoor is een filmpje de meest effectieve oplossing. We gaan eraan werken een filmpje te laten maken waarin het programma in al zijn facetten getoond wordt, zodat nieuwe gebruikers zich er een beeld van kunnen vormen.

Het Luiderslot is wel al in te zien, met behulp van de demo op de homepage.

Ook de wens van een demonstratiefilmpje staat op onze “verlanglijst“. Wilt u daaraan bijdragen? Help ons mee.
 
Heeft u een vraag over het programma?
Kijk eens bij de “Veelgestelde vragen