Therapie voor Selectief Mutisme

‘Spreekt voor zich’ in beeld

Maretha de Jonge over Spreekt Voor Zich

In onderstaand filmpje legt Maretha de Jonge uit waarom de stichting is opgericht en wat het behandelprogramma Spreekt Voor Zich kan betekenen voor kinderen met Selectief Mutisme.

In this film Maretha de Jonge explains what the foundation can mean for children with Selective Mutism. Watch this movie with french subtitles. 

flimm filmpje

Gebruik van games in de zorg

Student Journalistiek, Josien Feitsma, heeft een achtergrondverhaal gemaakt over het gebruik van games in zorg. Games worden steeds meer ingezet in de zorg en dat vond ze een interessante ontwikkeling.

Voor dit filmpje interviewde ze Hilde Braam van Vloten, gedragsterapeut in het UMC. Hilde werkt met Het Luiderslot, een game speciaal gemaakt voor de therapie voor kinderen met Selectief Mutisme.

filmpje games in de zorg

Esther volgt het programma “Spreekt voor zich”

Esther heeft selectief mutisme en wordt daarvoor behandeld met het programma “Spreekt voor zich”. In dit programma ziet u hoe dat gaat. Haar moeder en de therapeut komen aan het woord.

tv therapie

Het Kinderziekenhuis van de AVRO, donderdag 29 maart 2012

Er komen meerdere onderwerpen aan bod in deze uitzending.

Het stuk over selectief mutisme begint op:
03:40-05:28 en gaat verder op
09:04-11:11 en
15:24-16:37 en
18:18-19:53.

 

Een moeder vertelt

Een moeder vertelt over haar dochtertje met selectief mutisme. Maretha de Jonge geeft uitleg over “Spreekt voor zich” waarmee het meisje inmiddels met succes behandeld is.

tv een moeder vertelt

RTV Utrecht nieuws, donderdag 23 februari 2012

 

Homevideo: Jelmer speelt het Luiderslot