Therapie voor Selectief Mutisme

Mijn spreekbeurt

over selectief mutisme

Ik zit in groep 7 en heb mijn spreekbeurt gehouden over selectief mutisme. Ik wilde graag in de klas hierover vertellen omdat mijn zusje het heeft en iedereen haar kent.

behandelen selectief mutisme spreekt voor zich

Ik heb veel aan mijn moeder en mijn zusje gevraagd en op internet gezocht. Ik heb veel informatie van de site van ‘Spreekt voor zich’ en het boekje spreekbeurt gebruikt. In dat boekje wordt duidelijk uitgelegd wat selectief mutisme is. Ik heb ook een filmpje laten zien in de klas.

Ik vond het leuk om iets over selectief mutisme te vertellen omdat niemand er iets over weet. Ik kreeg veel reacties en kinderen in mijn klas snappen nu ook waarom mijn zusje soms verlegen reageert. Ook mijn juf vond het heel interessant en vond het heel fijn dat ik iets over selectief mutisme heb verteld.

groetjes van Manar, groep 7

 

Reactie van het team van ‘Spreekt voor zich’

Beste Manar,

Dank je wel voor je brief. Gefeliciteerd met je geslaagde spreektbeurt! Wat goed van je dat je hierover hebt verteld en wat leuk dat je zulke mooie reacties kreeg.

Wij denken dat je veel kinderen met selectief mutisme geholpen hebt, want nu weten nog meer kinderen en juffen er iets van af.

Het team van ‘Spreekt voor zich’