Therapie voor Selectief Mutisme

Veelgestelde vragen over het systeem

“Wat zijn de systeemeisen om het programma te kunnen gebruiken?”

Flash

Luiderslot werkt met Flash Player 10.3. U kan de laatste versie van Flash downloaden op http://www.adobe.com/go/getflash/.

De minimale systeemeisen zijn de minimale eisen zoals die gelden voor Flash Player 10.3. Deze eisen vindt u op http://www.adobe.com/products/flashplayer/systemreqs/.

Microfoon

Het programma maakt gebruik van een microfoon in bepaalde levels. Daarvoor heeft u dus een microfoon nodig op uw computer. Bij de spelletjes in deze levels wordt aan een kind gevraagd om een geluid te maken. In het spelletje komen dieren voor die op dit geluid reageren.

Soms staat de microfoon te gevoelig afgesteld waardoor de dieren al reageren (op achtergrondgeluid) zonder dat het kind iets heeft laten horen. U kunt de instellingen van uw microfoon aanpassen onder de instellingen van uw computersysteem. Bij het besturingssysteem Windows kunt u de instellingen aanpassen onder Start – Configuratiescherm.

 

“De demo of het Luiderslot starten niet op”

In een oudere versie van sommige browsers start het Luiderslot niet, of het laadt op tot 100% en stopt daarna. U kunt gebruik te maken van de webbrowser Google Chrome. Met deze gratis te downloaden webbrowser zijn geen problemen gerapporteerd bij het starten van het Luiderslot.