Interessante links

We hebben voor u een overzicht gemaakt van de meest interessante websites die helpen in uw zoektocht naar de angststoornis selectief mutisme.

www.vgct.nl
Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie is de wetenschappelijke vak- en beroepsvereniging voor cognitieve gedragstherapeuten in Nederland.

www.kenniscentrum-kjp.nl
Het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie biedt up-to-date en evidence-based informatie aan over veel voorkomende psychische problemen, waaronder angststoornissen.

www.bigregister.nl
Zorgverleners, zoals artsen en psychologen, die een extra door de overheid erkende beroepsopleiding hebben gevolgd, kunnen zich registreren in het BIG-register. Een BIG-registratie geeft cliënten duidelijkheid over de bevoegdheid en over het opleidingsniveau van een zorgverlener.

www.nvo.nl
De Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen is de beroepsorganisatie van pedagogen en onderwijskundigen.

www.youbedo.com

U kunt een boek bestellen via YouBeDo en onze stichting steunen!
YouBeDo is een online boekwinkel met meer dan 4 miljoen titels aan kinderboeken, romans en studieboeken. Als u bij YouBeDo een boek koopt gaat 10% van het aankoopbedrag naar een goed doel van uw keuze. Daar betaalt u niet extra voor. Het enige dat u hoeft te doen is Stichting Behandeling Selectief Mutisme als goed doel te kiezen bij uw bestelling.

YouBeDo verkoopt dezelfde boeken tegen dezelfde prijs en voorwaarden als andere boekaanbieders.

logo youbedo

www.bibbers.nl
Website voor dappere kinderen die durven zeggen dat ze soms bang zijn. Er is ook informatie voor hun ouders, meester of juf.

www.adfstichting.nl
De angst, dwang en fobie stichting zet zich in voor mensen met angstklachten. Op deze website vindt u informatie voor volwassenen.

www.psychischegezondheid.nl
Het Fonds Psychische Gezondheid zet zich in voor kinderen en volwassenen met psychische problemen en hun omgeving. Op de website vindt u informatie over verschillende problemen, waaronder selectief mutisme.

www.selectiefmutisme.be
De ouderwerkgroep ‘Selectief mutisme Vlaanderen’ heeft een mooie en informatieve website over selectief mutisme.

www.selectiefmutisme.nl

Kijk ook eens op de site van de oudervereniging Selectief mutisme in Nederland.

www.universiteitleiden.nl/selectief-mutisme

Expertise Team Selectief Mutisme van Leids Universitair Behandel Centrum (LUBEC).

www.breekdestilte.nl
Eustache Sollman werkt als begeleider in het onderwijs. Hij is gespecialiseerd in selectief mutisme, geeft lezingen en webinars over dit thema en is het auteur van de boeken ‘Breek de stilte’ en ‘Lekkere kletskoppen?!’.