Help ons te blijven verbeteren

We blijven ontwikkelen en onderzoeken. Daar hebben we hulp bij nodig.

Wilt u ons helpen?

We zijn ver gekomen met het realiseren van onze doelen. Daar zijn we onze donateurs en vrienden van de stichting erg dankbaar voor.

Natuurlijk blijven we verbeteren en vernieuwen. Soms is dit eenvoudig. Dankzij het online programma kunnen we verbeteringen direct aanbrengen. Soms krijgen we vragen waarvoor we nieuw materiaal moeten ontwikkelen. Dat kunnen we niet financieren uit de bijdrage van gebruikers.

Met uw donatie kunnen we het programma en materiaal nog verder verbeteren. Elke bijdrage, klein of groot, helpt ons vooruit. Onze stichting is een ANBI, dus uw gift is (boven uw persoonlijke drempelbedrag) aftrekbaar van de belasting.

Wilt u ons wat langer steunen? Met een periodieke donatie steunt u ons volledig belastingvrij!

Verlanglijst

We blijven het programma aanpassen en verbeteren. We hebben nieuwe ideeën en we krijgen vragen of suggesties van kinderen, ouders, leerkrachten en professionals.

We sparen voor de volgende wensen;

 • Een instructiefilmpje over het gebruik van het portaal
 • Een preview of kennismakingsfilmpje voor ouders, leerkrachten en therapeuten
  “Hoe ziet het programma eruit?”, “Wat krijg je als je een inlogcode aanvraagt?” Nieuwe gebruikers of belangstellenden stellen ons deze vragen en zouden graag een preview krijgen. We zouden hiervoor graag een filmpje laten maken en deze op de website plaatsen.
Vervulde wensen

Deze wensen werden in de afgelopen jaren werkelijkheid. Veel dank aan onze donateurs en de vrienden van de stichting!

 • We hebben de oorspronkelijke zwart-wit werkbladen voor de kinderen in kleur kunnen laten maken! Ook hebben we met hulp van onze sponsoren nieuwe werkbladen en spelletjes kunnen laten ontwikkelen. (2015)
 • Alle kinderen krijgen een handpop van Yep, de hoofdpersoon uit het Luiderslot. Zo heeft ieder kind zijn eigen dappere vriendje, om mee te spelen, mee naar school te nemen en mee te praten. In 2024 werd een nieuwe geboortegolf van Yeps mogelijk gemaakt dankzij een donateur!
 • Drie studenten van de Hogeschool Utrecht maakten voor Spreekt voor zich een kinder-informatieboekje over selectief mutisme. Het boekje is voor kinderen die een spreekbeurt willen houden over selectief mutisme, voor broertjes en zusjes of voor de kinderen met selectief mutisme zelf die er meer over willen weten.
 • Op elke verdieping in het Luiderslot werd een bordje met een nummer aangebracht, zodat een verdieping met een favoriet spelletje in een oogopslag te vinden is.
 • De teksten in het Luiderslot werden ingesproken. Nu kunnen alle kinderen het spel zelf spelen.
 • De lay-out van het webportaal werd herzien. Dankzij suggesties en ideeën van gebruikers werd het webportaal overzichtelijker en gemakkelijker in het gebruik.
Gegevens stichting

Stichting Behandeling Selectief Mutisme
info@spreektvoorzich.nl

IBAN NL41 RABO 0157 2549 41

K.v.K. De stichting is geregistreerd bij de KvK Midden Nederland / nummer 30274740

De stichting heeft geen winstoogmerk en is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Giften en legaten zijn daardoor aftrekbaar voor de belasting en vrijgesteld van schenkings-, en erfbelasting.

Doe mee met een goed idee!

De kinderen van de school Maupertuus in Driebergen organiseerden een sponsorschaatstocht en haalden een geweldig bedrag op, net als de medewerkers van het UMC Utrecht. Zij renden tijdens een sponsor-estafette ook een fantastisch bedrag bij elkaar.

Organiseer ook een actie voor kinderen met selectief mutisme

 • Bijvoorbeeld een sponsoractie;
 • Een microkredietproject in de klas;
 • Koninginnedagverkoop of fancy-fair …de mogelijkheden zijn enorm!

Wij kunnen u voorzien van posters of flyers en we plaatsen uw verslag of foto’s graag op de website.

De opbrengst van uw actie kunt u overmaken op IBAN NL41 RABO 0157 2549 41 ten name van Stichting Behandeling Selectief Mutisme.