Word vriend van de stichting

We blijven ontwikkelen, verbeteren en onderzoeken. Daar hebben we hulp bij nodig.

Wilt u ons helpen?

We zijn ver gekomen met het realiseren van onze doelen. Daar zijn we onze donateurs en vrienden van de stichting erg dankbaar voor.

Natuurlijk blijven we verbeteren en vernieuwen. Soms is dit eenvoudig. Dankzij het online programma kunnen we verbeteringen direct aanbrengen. Soms krijgen we vragen waarvoor we nieuw materiaal moeten ontwikkelen. Dat kunnen we niet financieren uit de bijdrage van gebruikers.

Word daarom vriend van onze stichting en help het programma te verbeteren. Elke bijdrage, klein of groot, helpt ons vooruit. Misschien zeggen ze het nu nog niet zelf, dus zeggen wij het namens hen: Dank u wel! Maak uw eenmalige of terugkerende bijdrage over en Stuur ons een mailtje op info@spreektvoorzich.nl zodat we u op de hoogte kunnen houden van de vernieuwingen in “Spreekt voor zich”.

Verlanglijst

We blijven het programma aanpassen en verbeteren. We hebben nieuwe ideeën en we krijgen vragen of suggesties van kinderen, ouders, leerkrachten en professionals.

We sparen voor de volgende wensen;

 • Een instructiefilmpje over het gebruik van het portaal
 • Een preview of kennismakingsfilmpje voor ouders, leerkrachten en therapeuten
  “Hoe ziet het programma eruit?”, “Wat krijg je als je een inlogcode aanvraagt?” Nieuwe gebruikers of belangstellenden stellen ons deze vragen en zouden graag een preview krijgen. We zouden hiervoor graag een filmpje laten maken en deze op de website plaatsen.
Vervulde wensen

Deze wensen werden in de afgelopen jaren werkelijkheid. Veel dank aan onze donateurs en de vrienden van de stichting!

 • We hebben de oorspronkelijke zwart-wit werkbladen voor de kinderen in kleur kunnen laten maken! Ook hebben we met hulp van onze sponsoren nieuwe werkbladen en spelletjes kunnen laten ontwikkelen. (2015)
 • Alle kinderen en therapeuten krijgen een handpop van Yep, de hoofdpersoon uit het Luiderslot. Voortaan heeft ieder kind zijn eigen dappere vriendje, om mee te spelen, mee naar school te nemen en mee te praten.
 • Drie studenten van de Hogeschool Utrecht maakten voor Spreekt voor zich een kinder-informatieboekje over selectief mutisme. Het boekje is voor kinderen die een spreekbeurt willen houden over selectief mutisme, voor broertjes en zusjes of voor de kinderen met selectief mutisme zelf die er meer over willen weten.
 • Er werden digitale vragenlijsten ontwikkeld, die aan het webportaal worden toegevoegd. Zo worden de voor- en nameting en het onderzoek naar gebruikerstevredenheid een stuk eenvoudiger.
 • Op elke verdieping in het Luiderslot werd een bordje met een nummer aangebracht, zodat een verdieping met een favoriet spelletje in een oogopslag te vinden is.
 • Het Luiderslotspel werd voorzien van een afsluitwolkje om het spel makkelijker te kunnen verlaten.
 • De teksten in het Luiderslot werden ingesproken. Nu kunnen alle kinderen het spel zelf spelen.
 • De lay-out van het webportaal werd herzien. Dankzij suggesties en ideeen van gebruikers werd het webportaal overzichtelijker en gemakkelijker in het gebruik.
Gegevens stichting

Stichting Behandeling Selectief Mutisme
Geertebolwerk 31
3511 XA Utrecht

info@spreektvoorzich.nl

Bankrekening NL41 RABO 0157 2549 41

K.v.K. De stichting is geregistreerd bij de KvK Midden Nederland / nummer 30274740

De stichting heeft geen winstoogmerk en is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Giften en legaten zijn daardoor aftrekbaar voor de belasting en vrijgesteld van schenkings-, en erfbelasting.

U kunt een boek bestellen via YouBeDo en onze stichting steunen!

logo youbedo

YouBeDo is een online boekwinkel met meer dan 4 miljoen titels aan kinderboeken, romans en studieboeken. Als u bij YouBeDo een boek koopt gaat 10% van het aankoopbedrag naar een goed doel van uw keuze. Daar betaalt u niet extra voor. Het enige dat u hoeft te doen is Stichting Behandeling Selectief Mutisme als goed doel te kiezen bij uw bestelling.

YouBeDo verkoopt dezelfde boeken tegen dezelfde prijs en voorwaarden als andere boekaanbieders. 

Doe mee met een goed idee!

De kinderen van de school Maupertuus in Driebergen organiseerden een sponsorschaatstocht en haalden een geweldig bedrag op, net als de medewerkers van het UMC Utrecht. Zij renden tijdens een sponsor-estafette ook een fantastisch bedrag bij elkaar.

Organiseer ook een actie voor kinderen met selectief mutisme

 • Bijvoorbeeld een sponsoractie;
 • Een microkredietproject in de klas;
 • Koninginnedagverkoop of fancy-fair …de mogelijkheden zijn enorm!

Wij kunnen u voorzien van posters of flyers en we plaatsen uw verslag of foto’s graag op de website.

De opbrengst van uw actie kunt u overmaken op rekeningnr NL41 RABO 0157 2549 41 ten name van Stichting Behan. Selectief Mutisme.